Upptäck Acavallo – ledande inom innovation av hästutrustning och tillbehör.

Acavallo är ett italienskt företag som grundades med syftet att skapa högkvalitativa produkter som främjar hästens välbefinnande och prestanda. Deras gelunderlägg är en av deras mest populära produkter och används av ryttare inom olika discipliner för att minska tryckpunkter och absorbera stötar under ridning....

Upptäck Acavallo – ledande inom innovation av hästutrustning och tillbehör. Från terapeutiska gelpaddar till anatomiska gjordar och sadeltillbehör, erbjuder Acavallo högkvalitativa produkter som främjar hästens komfort och prestanda. Utforska vårt sortiment och förbättra din ridupplevelse idag

Acavallo är ett italienskt företag som grundades med syftet att skapa högkvalitativa produkter som främjar hästens välbefinnande och prestanda. Deras gelpaddar är en av deras mest populära produkter och används av ryttare inom olika discipliner för att minska tryckpunkter och absorbera stötar under ridning.

Förutom gelpaddar tillverkar Acavallo även en rad andra produkter såsom anatomiska gjordar, stigbyglar, och sadeltillbehör. Deras produkter kännetecknas av hög kvalitet, hållbarhet och ergonomisk design som syftar till att förbättra både hästens och ryttarens komfort och prestanda.

Acavallo fortsätter att driva innovation inom ridsportindustrin genom att kontinuerligt utforska nya material och tekniker för att utveckla produkter som möter de höga kraven och behoven hos dagens ryttare. Med en stark passion för hästar och ett dedikerat fokus på att leverera exceptionella produkter har de blivit en välkänd och respekterad aktör inom ridsportvärlden.

 

Läs mer

Visar alla 27 resultat

Aluminium
Black
+7
Blue
Bronze
Brown
Charcoal
Red
Roségold
Total black

Acavallo Arena Alupro stigbygel

2.065 kr

Deras stigbyglar sätter säkerheten först. Med AluPro som har en flexibel sida, frigör foten snabbt vid ett fall. Stigbygeln är lätt och ger bra stötdämpning med sin ergonomsika platta. Avlastar knä, fot och höft vid ridning.

Acavallo Therapeutic Gel: Acavallos terapeutiska gel är en ultralätt, antibakteriell och giftfri padd som är utformad för att effektivt absorbera stötar och skydda hästens rygg. Med sin unika klibbiga egenskap förhindrar Acavallos gel både padden och sadeln från att glida under ridning, vilket ökar stabiliteten och komforten för både hästen och ryttaren. Dessutom är gelen enkel att rengöra genom att tvättas i maskin eller under rinnande vatten vid 30 grader, och den återfår sin klibbiga egenskap efter tvätt. Den mångsidiga användningen gör att den kan användas direkt på hästens rygg eller med ett schabrak.

Memory Foam: Memory Foam är kännetecknat av långsam återhämtning efter kompression. Materialet reagerar på kroppstemperaturen och formar sig efter hästens rygg för att jämnt fördela trycket över en större yta. Memory Foam hjälper också till att dämpa vibrationer och absorbera stötar.

Acavallo Piuma: Piuma, betyder fjäder på italienska. Denna typ av padd är tillverkat av en fjäderlätt termoplast med stötdämpande egenskaper. De små upphöjningarna med hål ger en ventilerande effekt och ser till att hästens rygg alltid hålls torr.

 Dri-Lex: är ett tyg  som är unik inom ridutrustning. Det inre lagret av Dri-Lex förblir torrt, medan det yttre lagret fungerar som en mikrobehållare för svett tills svetten har avdunstad.