0 st artiklar kundvagnen.
0 st artiklar kundvagnen.

Fager Billy Fulmer Cheek FSS™ lösa ringar

Fager Bits


1 079 kr

Färg och storlek


Antal
Ett smart bett när man vill ha en tydlig hand samtidigt som man vill erbjuda stabilitet. Perfekt även till unghästar.

 

Billy har Fagers unika FSS™ system. FSS™ hjälper bettet att hålla stabiliteten i hästens mun. FSS™ låser sig både uppåt och framåt. Vilket förhindrar bettet att trycka upp mot gommen. Låsningen framåt stabiliserar bettet vilket gör det mer behagligt för hästen vid en förhållning. Fördelen med FSS framför traditionell låsning är att den går även in och låser bettet om hästen skulle bli hög i formen (t.ex över ett hinder) eller låg i formen. Det vill säga låsningen är inte beroende av vilken höjd huvudet eller tygeln hålls i.

 

Billy är även ett bra alternativ till hästar som normalt enbart trivs/fungerar på raka bett. Men du får ett bättre gensvar för dina hjälper där raka bett ofta kan få hästen att kännas mer stum för hjälperna.

 

Det som vi gillar extra mycket med Billy är parerstängerna ihop med de lösa ringarna. Parerstängerna lägger sig tryggt mot hästens kinder och gör automatiskt dina förhållningar tydligare genom att du får med yttersidan i tygeltaget. Den lösa ringen ger en snabb respons och tillåter hästen att själv lägga bettet rätt i munnen till skillnad från en fixerad ring.

 

Billy har även ett bränt täcke av sötmalm (sweet iron) Detta är ett material som ger en svag syrlig smak som hästar svarar bra på genom att få ett ökat sug och bättre stöd. Som många redan vet så ska sötmalm rosta. Det är då det ger som mest smak. Dock ska man vara försiktig att låta det hänga allt för länge utan kärlek, då kan det bildas en skrovlig yta av rost och detta bör tas bort innan användning igen. Det kan man göra med te.x coca cola som innehåller en låg halt av fosfor (starkare medel än detta bör ej användas!) som hjälper till att lösa upp rosten från sötmalmen. Även själva sötmalmen ryker dock samtidigt, så detta knepet borde enbart används i nödfall.

 

Bett i sötmalm bör torkas torra efter användning. I en allt för fuktig miljö kommer de att rosta betydligt snabbare.

 

Fagers sötmalm är bränd, vilket är en teknik som gör att sötmalmen kan läggas på tjockare och även rostar mer långsamt. Fagers sötmalmsbett är insmorda med paraffin olja som är ofarlig för hästen. Detta för att avstanna rostnings processen innan det hunnit komma i bruk. Denna olja kan dock få betten att se lite brunaktiga ut i metallen men försvinner med första tvätten.

 

FAGER loggan ska alltid vara på din hästs högra sida, med texten framåt.