0 st artiklar kundvagnen.
0 st artiklar kundvagnen.

Fager Titanium Henry Babypelham tvådelat

Fager Bits


1 799 kr

Färg och storlek


Antal
Fagers Henry tvådelad där mundelen är i ren titan, vilket är högt uppskattat. Skillnaden mellan Pelham och Baby Pelham är längden på skänkeln. Baby Pelham är kortade och ger något mindre häv effekt. Ett bett som med hjälp av kedjan fördelar trycket på nacke, käke och mun.

 

Fördelen med Pelham är att man kan bestämma styrkan på häveffekten genom att antingen rida med två tyglar. Man kan även använda sig utav en delta mellan den stora och inre ringen, som man sedan fäster tygeln i. Henry kommer med kedja. Krokarna är öppna på båda sidorna så man kan ställa in kedjan jämnt. Ett tips är att klämma igen ena kroken efter man hittat en bra placering på kedjan. Kedjan går även att spänna på vardera sida.


Titanet är ett fantastiskt material med neutral smak med en otrolig lätthet trots sin styrka. Titan är anti bakteriellt och ökar salivproduktionen hos hästen. Behåller värmen betydligt bättre än andra metaller vilket gör det mindre kallt på vintern. Den blå färgen rostar aldrig, som t.ex Sweet iron, utan behåller sitt blåa utseende.