0 st artiklar kundvagnen.
0 st artiklar kundvagnen.

Fager Titanium Frida Sidelock Loose Rings TOL™

Fager Bits


1 399 kr

Färg och storlek


Antal


En genomtänkt design med två av Fager’s superkrafter - Sidolåsning och TOL™. Frida har en svag böj, men istället för att säga tungfrihet, skulle vi mer vilja beskriva det som en anatomisk form som följer genom hästens mun. Med detta menar Fager helt enkelt att tungan är alltid högre placerad än lanerna. Därmed gör denna böj att bettet ger likvärdigt tryck på tunga och laner. Alltså varken mer eller mindre på det ena eller andra. Däremot, ett bett med högre port skapar mer lan-tryck och mindre tungtryck. -Men inte med Frida.

 

Frida har en mycket kort mittdel. Denna mittdel är designad att fungera för dagens sporthästar, där det är vanligt med både kort och låg gom. Den bryter av vid sidan av tungan och stöter inte emot gommen eller lanerna. Vi påstår därmed att våra korta mittdelar fungerar för hästar som tidigare enbart blivit rekommenderade tvådelade bett, eller enbart accepterat tvådelade bett. Fridas mitt-platta är vinklad att följa tungans kontur. Den inbyggda sidolåsningen skyddar munnen från förhastade/felaktigt tygeltag. Tillsammans med vingarna får man en trevlig stabilitet genom hela bettet som hästarna uppskattar. Vingarna har vår inbyggda Turn Over Lock. TOL™ skyddar lanerna från onödigt tryck då ringen låser sig vid 90 grader och kan ej slå över.

 

Skulle du beskriva din häst enligt följande:

  • Svår att acceptera bett överlag
  • Går bakom hand/släpper stödet
  • Känslig mun
  • Svårt att tränsa
  • Alternativt söker ett trevligt bett som helt enkelt passar många hästar.

Prova Frida!

 

Titan är ett fantastiskt material som inte avger någon skum metallsmak och har även en otrolig lätthet trots sin styrka. Titan är även anti bakteriellt och ökar salivproduktionen. Behåller värmen betydligt bättre än andra metaller vilket gör det mindre kallt på vintern. Titanets blå färg rostar aldrig, som te.x Sweet iron, utan behåller sitt blåa utseende. Det är framförallt den lätta vikten Fager sett stor skillnad på hästarna, de behöver inte använda sin tunga/laner som barriär för att hålla upp bettet på plats, vilket kan leda till spänningar.
 

FAGER loggan ska alltid vara på din hästs högra sida, med texten framåt.

 

Något mindre i storlek, rekommenderas att gå upp en storlek.