0 st artiklar kundvagnen.
0 st artiklar kundvagnen.

Fager Titanium Lilly FSS™ tvådelat lösa ringar

Fager Bits


1 399 kr

Färg och storlek


Antal


FSS™ hjälper bettet att hålla stabiliteten i hästens mun. FSS™ låser sig både uppåt och framåt. Vilket förhindrar bettet att trycka upp mot gommen. Låsningen framåt stabiliserar bettet vilket gör det mer behagligt för hästen vid en förhållning.

 

Ett tvådelat bett med lan-avlastning. De bredare sidorna fördelar trycket på större yta mot lanerna. Samtidigt behöll vi Lilly smal på höjden, vilket underlättar en sluten och avslappnad mun. 

 

Fager Bits förespråkar tunna, nätta bett som tar så lite plats i munnen för dagens sporthästar. Att säga att ett tunt bett skapar mer punkttryck är både rätt och fel. Med ett tjockare bett pressar överkäken bettet mot lanerna i en högre grad. Men med Lilly får man det bästa av båda världar.

 

En bredare avlastning - men samtidigt en låg höjd för att minimera trycket optimalt. Det är dock en smart extra funktion som Lilly har. När hästen går med en stadig, mjukt form med jämn kontakt till handen, fungerar lan-avlastningen optimalt.

 

Fagers Smart System, FSS, är ett bra alternativ för hästar som har svårt att söka stöd eller våga lita på bettet. Samt unghästar.

 

Obs! Har hästen din mycket kindkött rekommenderar Fager ett bett med fasta ringar alternativt bettplattor.

 

Skulle du beskriva din häst enligt följande:

  • Känslig för lan-tryck.
  • Leker med bettet/biter tag/biter sig fast.
  • Obekväm med nästan alla bett ni provat.
  • Lätt att låsa sig/blir styv i munnen.

Lösa ringar eller fasta ringar? Med fasta ringar får du en tydlig kontakt till bettet. De fasta ringarna stabiliserar mundelen och gör den mindre flexibel för hästen att bestämma hur det ska ligga. För en något mer osäker häst som kanske även har svårt att söka stöd, är fasta ringar att föredra. Lösa ringar ger en snabbare kontakt. Då mundelen ligger löst har hästen mer frihet att välja hur det ska ligga i munnen. Fasta ringar och/eller lösa ringar tillsammans med bettskivor är att rekommendera till hästar med mer "köttiga" mungipor. På Fagers lösa ringar har alla hålen nerslipade kanter för att minimera klämrisken.

 

Titan är ett fantastiskt material som inte avger någon skum metallsmak och har även en otrolig lätthet trots sin styrka. Titan är även anti bakteriellt och ökar salivproduktionen. Behåller värmen betydligt bättre än andra metaller vilket gör det mindre kallt på vintern. Titanets blå färg rostar aldrig, som t ex Sweet iron, utan behåller sitt blåa utseende. Det är framförallt den lätta vikten vi sett stor skillnad på hästarna, de behöver inte använda sin tunga/laner som barriär för att hålla upp bettet på plats, vilket kan leda till spänningar.

 

FAGER loggan ska alltid vara på din hästs högra sida, med texten framåt.