0 st artiklar kundvagnen.
0 st artiklar kundvagnen.

Fager Titanium Henry Babypelham tredelat

Fager Bits


1 799 kr

Färg och storlek


Antal
Fagers Henry tredelat titanbett med lozenge mittdel. Denna mittdel är framtagen att fungera för dagens sporthästar, där det är vanligt med både kort och låg gom. Den bryter av vid sidan av tungan och stöter inte emot gommen eller lanerna. Fager påstår därmed att deras korta mittdelar fungerar för hästar som tidigare enbart blivit rekommenderade tvådelade bett, eller enbart accepterat tvådelade bett.

 

Skillnaden mellan Pelham och Baby Pelham är längden på skänkeln. Baby Pelham är kortade och ger något mindre häv effekt. Ett bett som med hjälp av kedjan fördelar trycket på nacke, käke och mun. Fördelen med Pelham är att man kan bestämma styrkan på häveffekten genom att antingen rida med två tyglar. Man kan även använda sig utav en delta mellan den stora och inre ringen, som man sedan fäster tygeln i. Henry kommer med kedja. Krokarna är öppna på båda sidorna så man kan ställa in kedjan jämnt. Ett tips är att klämma igen ena kroken efter man hittat en bra placering på kedjan. Kedjan går även att spänna på vardera sida.

 

Titan är ett fantastiskt material som inte avger någon skum metallsmak och har även en otrolig lätthet trots sin styrka. Titan är även anti bakteriellt och ökar salivproduktionen. Behåller värmen betydligt bättre än andra metaller vilket gör det mindre kallt på vintern. Titanets blå färg rostar aldrig, som t ex Sweet iron, utan behåller sitt blåa utseende. Det är framförallt den lätta vikten vi sett stor skillnad på hästarna, de behöver inte använda sin tunga/laner som barriär för att hålla upp bettet på plats, vilket kan leda till spänningar.

 

FAGER loggan ska alltid vara på din hästs högra sida, med texten framåt.