0 st artiklar kundvagnen.
0 st artiklar kundvagnen.

Fager Titanium Bianca Roller lösa ringar

Fager Bits


1 399 kr

Färg och storlek


Antal


Är det något bett man bör ha i sin sadelkammare när man rider olika typer av hästar, så är det Bianca. Enligt Fager är det inte en enda häst som har ogillat detta bett på alla provningar de har varit på. De håller designen enkel men ville få det att fungera snäppet bättre på hästar som tuggar på bettet samt tappar koncentrationen lätt. Rullen i mitten hjälper till med just detta. Super för hästar som lätt blir uttråkade och uppstressade.

 

Rullen i mitten är i samma höjd som sidobrytningarna. Detta gör att den inte skapar punkttryck på tungan. Rullen på Bianca är där för att hästen ska rulla/kittla tungan emot den.

 

Bianca har en mycket kort mittdel. Denna mittdel är framtagen att fungera för dagens sporthästar, där det är vanligt med både kort och låg gom. Den bryter av vid sidan av tungan och stöter inte emot gommen eller lanerna. Fager påstår därmed att deras korta mittdelar fungerar för hästar som tidigare enbart blivit rekommenderade tvådelade bett, eller enbart accepterat tvådelade bett.

 

Titan är ett fantastiskt material som inte avger någon skum metallsmak och har även en otrolig lätthet trots sin styrka. Titan är även anti bakteriellt och ökar salivproduktionen. Behåller värmen betydligt bättre än andra metaller vilket gör det mindre kallt på vintern. Titanets blå färg rostar aldrig, som te.x Sweet iron, utan behåller sitt blåa utseende. Det är framförallt den lätta vikten vi sett stor skillnad på hästarna, de behöver inte använda sin tunga/laner som barriär för att hålla upp bettet på plats, vilket kan leda till spänningar.

 

FAGER loggan ska alltid vara på din hästs högra sida, med texten framåt.