0 st artiklar kundvagnen.
0 st artiklar kundvagnen.

Fager Titanium Max eggbett

Fager Bits


1 399 kr

Färg och storlek


Antal


Fagers titanbett är en favorit hos många. Max är ett tredelat titanbett med lozenge mittdel. Denna mittdel är framtagen att fungera för dagens sporthästar, där det är vanligt med både kort och låg gom. Den bryter av vid sidan av tungan och stöter inte emot gommen eller lanerna. Fager påstår därmed att deras korta mittdelar fungerar för hästar som tidigare enbart blivit rekommenderade tvådelade bett, eller enbart accepterat tvådelade bett.

 

Lösa ringar eller fasta ringar? Med fasta ringar får du en tydlig kontakt till bettet. De fasta ringarna stabiliserar mundelen och gör den mindre flexibel för hästen att bestämma hur det ska ligga. För en något mer osäker häst som kanske även har svårt att söka stöd, är fasta ringar att föredra. Lösa ringar ger en snabbare kontakt. Då mundelen ligger löst har hästen mer frihet att välja hur det ska ligga i munnen. Fasta ringar och/eller lösa ringar tillsammans med bettskivor är att rekommendera till hästar med mer "köttiga" mungipor. På Fagers lösa ringar har alla hålen nerslipade kanter för att minimera klämrisken.

 

Titan är ett fantastiskt material som inte avger någon skum metallsmak och har även en otrolig lätthet trots sin styrka. Titan är även anti bakteriellt och ökar salivproduktionen. Behåller värmen betydligt bättre än andra metaller vilket gör det mindre kallt på vintern. Titanets blå färg rostar aldrig, som te.x Sweet iron, utan behåller sitt blåa utseende. Det är framförallt den lätta vikten vi sett stor skillnad på hästarna, de behöver inte använda sin tunga/laner som barriär för att hålla upp bettet på plats, vilket kan leda till spänningar.

 

FAGER loggan ska alltid vara på din hästs högra sida, med texten framåt.