0 st artiklar kundvagnen.
0 st artiklar kundvagnen.

Prestige X-Contact D W

Prestige


41 799 kr

Färg och storlek


Antal


OBS: Ingen returrätt på sadlar.

 

Den nya bommen är utvecklad från X-Perience, men med ett lägre bakvalv. Det är resultatet av ingående forskning om hästens anatomi kombinerat med forskning kring människans anatomi. Den är designad med ett tunnare säte för ökad kontakt och närhet till hästen. Det flata sätet är perfekt för både hoppning och fälttävlan. Det ger ryttaren maximal rörelsefrihet genom hela språnget och bakvalvet riskerar inte att störa ryttaren vid landningen.

 

Sätet är bredare baktill än på traditionella sadlar och har X-Technology-membranen, något större än tidigare, vilket sammantaget ger en exceptionellt bekväm sadel. Framtill i sätet finns ett område med extra stoppning vilket ytterligare bidrar till ryttarens komfort. 

 

Framtill har panelerna en unik anatomisk utformning som gör att de ligger närmare hästens revbenen, upptill har den en extra mjuk stoppning som ger frihet till trapezium-muskeln och ger din häst bättre rörelsefrihet.

 

Panelerna har X-Technology, ett elastiskt honeycombmaterial och ett lager av mjuk gummi och stoppning av dacron-fiber. Panelerna har olika vinkel beroende på bomvidden.

 

Sadelgjordsstropparna är fästa längs hela sadelns mittdel vilket ökar stabiliteten och förbättrar viktfördelningen.

 

X-Contact kommer som standard med ett set velkro-klossar. Av kalvskinn. Finns med normal kåpa eller extra framskuren (+2).