0 st artiklar kundvagnen.
0 st artiklar kundvagnen.

Bombers Training Elliptical Lock Up

Bombers


1 389 kr

Färg och storlek


Antal


Training-betten är framtagna främst för inridning och unghästutbildning. När man tar ett tygeltag för att svänga ger bettet ett tryck mot hästens sida. Tyglarna fästs i den inre ringen. Det är väldigt likt Williams-betten, men Training ger en bättre möjlighet att använda ledande tygeltag utan att främre delen av bettringen trycks in mot hästen.

 

Elliptical Lock Up är en tredelad mundel med en låst, elliptiskt formad mittdel. Den är skarpare än Control plate eftersom kontaktytan mot tungan blir mindre. Det medför att en häst som använder tungan för att trycka mot bettet för att ta kontroll, kommer att komma tillbaka och dra in nosen, vilket gör den lättare att kontrollera. Genom att låsa mittdelen förhindrar man nötknäppar-effekten vilket gör att det blir mindre tryck på hästens laner. Det i sin tur gör att trycket på tungan ökar något, vilket gör det till ett skarpare bett än tex Ported kernel.

 

Bombers bett tillverkas i Sydafrika och är helt handgjorda, vilket ger en unik möjlighet att själv välja hur varje liten detalj på bettet ska utformas. Man kan välja vilken typ av mundel man vill ha, vilken typ av ringar/skänklar, hur tjockt bettet ska vara och tom om man vill ha olika längd på höger och vänster sida på mundelarna. Mundelarna är i sötjärn och mässing och formade för att fördela trycket över en större yta, ringar/skänklar är i rostfritt stål.

 

Finns 12 mm, 14mm eller 16 mm tjockt.

 

Om bettet skulle vara slut i vårt lager så är det en leveranstid på upp till tre veckor.